Få det perfekte finish med diamond suspensions!

Diamant suspensioner bruges til polering af metaller til efterfølgende undersøgelse i et mikroskop. Der findes mange forskellige diamond produkter, og det kan være svært at vide, hvilket produkt, der skal bruges. Når det kommer til diamond suspension, findes der eksempelvis flere slags, der alle arter sig til forskellige overflader. Her får du en miniguide til, hvordan du finder den rigtige diamond suspension. 

Hvilket diamond produkt skal du vælge

Som nævnt findes der mange produkter, og er du ikke bekendt med de forskellige, kan det synes svært at navigere rundt i dem. Basalt set kan du opdele diamond suspension i tre kategorier: hårde materialer, bløde materialer og vandsensitive materialer. Skal du pudse en overflade af et hårdt materiale, såsom beton og granit, så anbefales det, at du bruger en tynd diamond suspension, som smøremiddel. Hvis du skal finpolér bløde materialer, der let kan ridses, anbefales en diamond suspension, der modvirker dybe ridser. Skal du derimod bruge en diamond suspension til vandsensitive materialer, anbefales det, at du benytter smøremidler lavet specifikt til dette. 

Det er altså ikke helt ligegyldigt, hvilken diamond suspension, du vælger. Det hele afhænger af materialer, og den præparation materialet skal gennemgå, inden det pudses og polereres. Dertil er der også forskel på, hvor mange karat pr. liter, de indeholder. Des flere karat pr. liter diamond suspension indeholder, des hurtigere går præparationsprocessen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *